Sitemap Nettstedskart Søk
Norsk English

Nyhetsarkiv

Sett krav til klauvskjæreren din

Det sier Pia Nielsen, som jobber mye med klauvhelse i Danmark.

Les hele saken »

Fjøsskoler virker!

Fjøsskoler er en type grupperådgivning der produsentene møtes hos hverandre for å utveksle erfaringer og i samarbeid komme fram til gode og praktiske løsninger på utvalgte problemer.

Les hele saken »

PCR Mastittanalyse gir verdifulle bidrag til mastittdiagnostikk og mastittkontroll

"PCR mastittanalyse" kompletterer analysetilbudet innenfor mastittarbeidet, men erstatter ikke bakteriologisk analyse av speneprøver.

Les hele saken »

Smittsom luftveissykdom og smittsom diaré hos storfe kan bekjempes

Forskning ved Norges veterinærhøgskole viser at bovint respiratorisk syncytialvirus (BRSV) og bovint coronavirus (BCoV) er de to viktigste infeksjonene hos storfe i Norge. Infeksjonene er årsak til luftveissykdom og diaré.

Les hele saken »

Får du ikke tak i klauvskjærer? Er du klauvskjærer med ledig kapasitet?

Alle kyr over 18 mnd bør få undersøkt og evt beskåret klauvene sine i klauvboks minst to ganger i året. Behov kan variere fra dyr til dyr og fra besetning til besetning avhengig av oppstallingsforhold, fôring osv. Klauvskjæringen skal utføres av kyndig person.

Les hele saken »

Dyrehelseportalen - genial løsning som revolusjonerer rapportering av helseopplysninger

Helsekort- og medisinopplysninger som veterinærene rapporterer inn til "Dyrehelseportalen", enten direkte eller via fagsystemet "ProfVet", blir automatisk overført til både Kukontrollen (KK) og Mattilsynet (MT). Ikke alle, det gjelder både veterinærer, produsenter og rådgivere, kjenner til hvor rasjonelt og effektivt dette systemet er!

Les hele saken »

FarmTests

I Danmark er det gjort en rekke tester av alt fra underlag i gangareal til metoder for utfôring.

Les hele saken »

Bestillingsliste