Sitemap Nettstedskart Søk
Norsk English

Velkommen til Helsetjenesten for storfe

Her finner du nyheter og informasjon om Helsetjenesten for storfe sin virksomhet og helsestatus i norske storfebesetninger. Her kan du lese nyheter og fagstoff om dyrehelse, dyrevelferd, sjukdommer og forebygging.

Årsmeldinga for HT storfe 2013 er endelig klar!

Årsmeldinga er også i år laget ganske kort, for at flest mulig skal ha mulighet til å kikke gjennom den. Les mer om utviklinga for den norske storfehelsa under.

Les hele saken »

Re-lansering av helserådgivingen i TINE

God dyrehelse er en svært viktig bærebjelke i kvotefylling, god melkekvalitet og effektiv og rasjonell produksjon. I mai måned står storfe-helsa i fokus i TINE. Helserådgivings-tilbudet er fornyet og hver uke vil det bli publisert artikler om vellykket helserådgiving.

Les hele saken »

Vær oppmerksom på dyresmitte fra utlandet via levende dyr, brukt utstyr, turisme og arbeidskraft

Norge har en unik dyrehelse mhp. smittsomme sjukdommer. Du som bonde er den viktigste bidragsyter til å bevare denne fordelen. God dyrehelse er viktig for å produsere varer av god kvalitet og på en effektiv måte. Dette vil være et konkurransefortrinn – og enda større grad i framtida. Smitte kan oftest komme med import av livdyr. Det er derfor viktig at import av genmateriale i størst grad skjer med sæd eller embryo. Skal levende dyr tas inn må en følge næringens krav i KOORIMP. Det er viktig at du som bonde også følger med hva andre gjør f.eks. i forbindelse med import av lama eller alpakka, brukt utstyr etc.

Les hele saken »

Aktiviteter

Det er i øyeblikket ingen kommende aktiviteter

Bestillingsliste

Nettbutikk

Anne Cathrine Whist og Liv Sølverød, 2011
Pris: 200 kr
Jurhelseboka
Lars Erik Ruud et al., 2014
Pris: 200 kr
Hus for storfe, norske anbefalinger
Jan Hulsen, 2011
Pris: 200 kr
Robotmelking

I tillegg til de oppgitte priser kommer moms samt eksp. gebyr kr 45,- og porto per forsendelse. Gratis produkter sendes ut gratis. Ingen moms på bøker.